Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Η έκδοση κουπονιών αντί χρημάτων στις ακυρώσεις ταξιδιών αντιβαίνει στην Ενωσιακή και Εθνική νομοθεσία

Η έκδοση κουπονιών αντί χρημάτων στις ακυρώσεις ταξιδιών αντιβαίνει στην Ενωσιακή και Εθνική νομοθεσία

...Η επιβολή υιοθέτησης των κουπονιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ε.Ε., προσφέρονται δε εναλλακτικά για μικρή χρονική περίοδο και προστατεύονται σε περιπτώσεις αφερεγγυότητας.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση" συνεχίζουν να λαμβάνουν πληθώρα διαμαρτυριών/καταγγελιών από καταναλωτές που αναγκάστηκαν ή/και υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής, οι οποίοι δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους ως προς την παροχή των κουπονιών, λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επίσης υποφέρουν από τον πλήρη αντίκτυπο της κρίσης Covid-19 και μεγάλο μερίδιο ακόμα αντιμετωπίζει αβεβαιότητα και οικονομικές δυσχέρειες λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, δεν πρέπει να υποχρεωθούν να παρέχουν φθηνά δάνεια στον ταξιδιωτικό κλάδο. Ακριβώς σε αυτούς τους ταραγμένους και αβέβαιους καιρούς πρέπει να διατηρηθούν τα δικαιώματα και η προστασία τους.

...Η ανακοίνωση της Επιτροπής (Βρυξέλλες,18.3.2020,C(2020)1830) «Ερμηνευτικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τους κανονισμούς της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών στο πλαίσιο της εξελισσόμενης κατάστασης όσον αφορά τη νόσο Covid-19» και όπως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αποτελεί δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέξει την επιστροφή χρημάτων αντί της αποδοχής κουπονιών».

....Τέλος η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να καταγγέλλουν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με ακυρώσεις ταξιδιών λόγω Covid-19. Υποδείγματα καταγγελίας θα βρουν στην ιστοσελίδα μας, στην κατηγορία Καταγγελίες (Ακυρώσεις λόγω Covid-19), συμπληρώνοντας το σχετικό υπόδειγμα (εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου